Свързани новини

25.09.2014 13:25

Над 1300 кибератаки регистрирани от началото на годината у нас

Видян 1377 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

,,Имаме амбицията да направим решителна крачка и пътна карта за решаване на проблемите с киберсигурността и киберотбраната".


Това заяви министърът на отбраната Велизар Шаламанов по време на 13-ата международна конференция на тема „Информационна сигурност и съхранение на данни", предава нюз.бг.


Киберотбраната не е нова сфера за хората на отбраната, за работещите в сферата на сигурността, изтъкна той. Без индустрията решаването на проблемите с киберсигурността е невъзможно, убеден е Шаламанов.


По различен начин в отделните държави на НАТО е решен въпросът с отговорността за киберсигурността. В едни този ресор е поверен на заместник-министъра на отбраната, в други - на зам.-вътрешния министър.


Според Велизар Шаламанов най-добрият начин е да има национален координатор по киберсигурност и киберотбрана. Затова и в МО има специален човек Георги Шарков, който трябва да изготви солиден план за действие по киберсигурност и киберотбрана. Ще се търси по-тясно сътрудничество с индустрията в сферата.


В НАТО се разкрива специален комитет по киберотбрана. Всяка държава членка трябва да има национален принципал в сферата на киберотбраната, който да участва в срещите на Алианса по темата киберсигурност.


Оказва се, че Румъния е водеща страната в НАТО по киберотбрана. Според военния министър това е добър знак за страните от Източна Европа. Сложността на кибератаките нараства всеки ден, смята Шаламанов. Проблемът киберсигурност в НАТО е сред топ 5 на приоритетите, според военния министър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец