Свързани новини

25.09.2014 10:39

Бум на търговията с дърва и въглища

Видян 1543 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Застудяването през последните дни съживи търговията с дърва и мнозина побързаха да се запасят за зимата, пише "Монитор". Търговците по складовете в Русе прогнозират, че търсенето ще се увеличи още в следващите дни, защото много хора са притеснени от предстоящото повишение на цените на електроенергията. Очаква се най-вече тези, които живеят в къщи, да преминат към по-евтиното твърдо гориво.В момента фирмите в Русе предлагат меше и акация.


Един тон меше върви към 145 лева, като дървата са нарязани и нацепени. Само нарязаните са с 5 лева по-малко, тон акация струва също толкова. Много от фирмите предлагат безплатен транспорт в рамките на града. В русенския клон на „Топливо“ е по-скъпо. Един тон нарязани и нацепени дърва струва 170 лева, а само нарязаните са с 10 лева по-малко. Донецките въглища се предлагат за 260 лева на тон, а ако са в чувалчета, се плаща по 7,50 лева за чувалче. Транспортът тук не е без пари, а сумата зависи от разстоянието.


В Добрич един кубик меше се продава за 55 лв., а 1 тон - за 120 лв. В момента търговията с дърва е в разгара си, установи проверка на „Монитор”. Хората купуват различни количества - едни се съобразяват с финансовите си възможности и вземат само по 4-5 кубика, други – направо товарят по 2 тона. Най-предпочитаното гориво е мешето.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!