Свързани новини

24.09.2014 10:52

2700 доброволци преминали обучение за борба с бедствията

Видян 883 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавата се подготвя за есенно-зимния сезон за реагиране при евентуални бедствия. Ако се сбъднат прогнозите за мека зима, не се очакват проблеми. Това стана ясно от коментара на шефа на пожарната главен комисар Николай Николов пред медиите, след като взе участие в дискусия за реагиране при кризи, организирана от Софийски форум за сигурност.


При евентуално бедствие по-силно ще е участието на силите на Министерство на отбраната. Според главен комисар Николов трябва да се работи по предотвратяване на предпоставките за възникване на кризисна ситуация. Това според него включва по-сериозна подготовка на населението и на органите, които реагират при такива ситуации. Трябва да се подобри и координацията между всички, категоричен е Николов. Това не може да стане без подобряване на нормативната уредба, смята още той.


В момента в България има около 2700 доброволци - пожарникари и спасители, които са преминали съответното обучение, включително са получили и екипировка, подчерта Николов. Според него това е един важен ресурс, който заедно с професионалистите ще даде сериозно рамо в борбата с бедствията.


Всяко предупреждение в прогнозата за времето се проверява, за да се реагира своевременно. Освен това се набелязват потенциално опасните обекти. За да се обезопасят, ще се търси държавно финансиране. Затова и се бърза с маркирането им, за да се предвидят средства за тях в Бюджет 2015. Николай Николов иска да се започне работа по реализацията на Стратегията за реагиране при кризи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.