Свързани новини

24.09.2014 10:34

Застреляха заподозрян за тероризъм в Мелбърн

Видян 1401 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Австралийската полиция застреля тийнейджър, който намушкал двама полицаи за борба с тероризма в Мелбърн, съобщава „Ройтерс". Той бил забелязан да носи флаг на „Ислямска държава" в местен търговски център и в продължение на месеци представлявал интерес на полицията.


Местните медии съобщават, че застреляният младеж е с афганистански произход и че преди да бъде застрелян отправял заплахи към премиера Тони Абът и правителството. Той е бил заподозрян за тероризъм и е представлявал интерес за разузнавателните служби.


Австралия, която е верен съюзник на САЩ в тяхната борба срещу „Ислямска държава" в Сирия и Ирак, е с повишена готовност за атаки от местни бунтовници, както и такива, които са се завърнали от боевете в Близкия изток.


Мерките за сигурност на обществени места са затегнати, включително и около сградата на парламента в Канбера, където полицията е въоръжена с автомати. Същото се отнася и за големи спортни събития.


18-годишният младеж, чиито паспорт е изтекъл миналата седмица, е бил привикан в полицейски участък в южната част на щата Виктория във вторник през нощта, защото поведението му предизвиквало безпокойство, съобщават от полицията.


Срещата била планирана, но когато двама полицаи се доближили до младежа, той ги намушкал с нож. Единият дори много сериозно. Те са настанени в болница в стабилно състояние.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,