Свързани новини

23.09.2014 15:11

Проект подготвя компетентна и ефективна държавна администрация

Видян 1590 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От областната администрация на Софийска област представиха проекта „Компетентно и ефективно управление на човешките ресурси в Областна администрация на Софийска област“ – на стойност 89 573 лв.. Проектът се осъществява  с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет” (по Договор за безвъзмездна финансова помощ   №А13-22-36/28.04.2014 г.) и е съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.


Негова основна цел е подобряване качеството на предоставяните услуги на гражданите и бизнеса чрез повишен капацитет на служителите на Областна администрация на Софийска област, каза при презентацията Иво Костов – експерт по европейски проекти. Сред съпътстващите цели на проекта той посочи също  създаване и развиване на умения за успешно общуване в деловата среда на областната администрация и работата в екип на всички служители в обща и специализирана администрация.


В продължение на 10 дни, в малки, активно конкуриращи се групи, служителите усвояват умения за управление на срещи с граждани и представители на бизнеса, както и между самите тях с цел осъзнаване на отговорностите си при водене на тези срещи. Други цели на проекта са служителите да се научат да управлява работното си време и стреса. Също така да създават и мотивират екипи и да разпределят разумно ролите си в тези екипи, в т. ч. и лидерските роли. Целта е да бъдат създадени лидери в ежедневието, както и да бъдат усвоени умения за разговори с лидерите - ръководния състав на една областна администрация.


В условията на подготовка за парламентарните избори, когато цялата администрация на Софийска област е ангажирана активно в този процес, подобно обучение е предизвикателство, но и особено навременно за да открива, оценява и преодолява силно конфликти ситуации в реално време, подчерта експертът. Обучението е организирано от СНЦ Европейски център в подкрепа на бизнеса - гр. Русе.


                          



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат