Свързани новини

19.09.2014 12:50

Победа на Патриотичния фронт - ВАС закри 8 секции в Турция

Видян 1045 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховният административен съд закри днес 8 избирателни секции в Република Турция след жалба на Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО. На днешното заседание стана ясно, че при образуването на секциите в Турция са допуснати множество нарушения.


След като изслуша аргументите на Димитър Стоянов и Карлос Контрера - кандидати за народни представители от Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО – съдът установи по безспорен начин, че няма законни основания в турските градове Курткьой, Чорлу, Шейх Синан и Ялова да се откриват секции.


За съжаление,  съдът не уважи справедливите искания на Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО  да бъдат разкрити повече секции в страните с голяма българска по дух и съзнание диаспора като  Р Македония, Р Сърбия и  други държави.


„Доволен съм от тази победа, макар и малка. Това показва, че обединените усилия на Патриотичния фронт дават резултат“, каза съпредседателят на коалицията Валери Симеонов. „Тези закрити 8 секции в Турция намаляват броя на избирателите с не по-малко от 12 хиляди души, което е поне един мандат“, каза още Симеонов и подчерта, че това е сериозен пример как се постигат успехи, когато се преследват законови и високо отговорни национални цели.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец