Свързани новини

17.09.2014 16:47

Само София помогна на Мизия

Видян 1258 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичната община, макар това да не влиза в многобройната проблематика, която покрива, се оказа единствената институция, помогнала на Мизия. Това стана, след като правителството на президента Плевнелиев и неговия премиер Близнашки изми своите ръце и тези на българския еврокомисар заради подигравката пострадалите от наводнения да получат от Европейската комисия едва 6% от поисканите 300 милиона евро. Служебният кабинет и хвърчащата Кристалина оправдаха провала си с неумението на местните власти в Мизия да попълват апликационни форми за бедствия и аварии по брюкселски.


Напомняме, че таман двама министри имат в ресорите си задължението да свършат работата, за да има покрив, храна и лекарства за жертвите на природната стихия и човешката немарливост. Това се вицепремиерът и ресорен министър по еврофондовете и министърът на вътрешните работи. Няма да пропуснем да споменем и факта, че в бюджета на МВР от 1 милиард лева, близо 80 милиона лева са предназначени именно за борба с бедствията и авариите, след като ресорното ведомство бе закрито през 2009 г.


По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова екип общински служители отиде в Мизия и бързо помогна на местната власт там да опише щетите, да попълни всевъзможните евродокументации и да съдейства всячески на хората, за да могат да разчитат на полагаемите им се средства от републиканския и европейския бюджет.


Днес в Мизия посолството на Израел също ще се опита да помогне на терен. В рамките на кампанията Направи добро еврейската общност изпраща лекари за безплатни прегледи, предоставя материали за почистване и дезинфекция, хранителни продукти, безалкохолни напитки и минерална вода, пакети с учебни помагала,лакомства и млечни продукти. Делегация от израелски специалисти – лекари и психолози ще поведат семинар и ще споделят успешни практики за преодоляване на последствията от  инциденти и посттравматичните последици от тях, ще окажат практическа помощ на терен на деца, родители и възпитатели. В рамките на благотворителната кампания ще бъдат ремонтирани местно училище Цанко Церковски и двете детски градини, пострадали от наводнението. Защото при посещението си в Мизия наадекватният служебен министър на образованието Румяна Коларова се задоволи с констатацията, че всичко е наред, щом теракотът в училището е наред, фръцна се и си замина спокойна, вместо да поработи върху нормалния старт на учебната година, което е нейно задължение.


На този фон дали е учудващо, че 67% от българите нямат доверие на служебното правителство, а тези, които го подкрепят са едва 20 на сто. Това е с пъти по-нисък рейтинг от този на служебните кабинети на Инджова и Софиянски и доста по-незначителен дори от този на Райков миналата пролет. Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов свали доверието си от служебния кабинет Близнашки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец