Свързани новини

17.09.2014 15:45

Служебният кабинет се съгласи да изгубим 153 млн. лева по Околна среда

Видян 1415 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служебното правителство на премиера Георги Близнашки се съгласи България да изгуби 153 млн. лв. по Оперативна програма „Околна среда“, съобщи БГНЕС.


В опит да осигури размразяването на плащанията по Оперативна програма „Околна среда“, Министерският съвет прие решение за налагането на финансова корекция. Така служебното правителство приема предложената от службите на ЕК финансова корекция в размер на 152 916 261 лева. Грешката представлява 9,5% от стойността на договорите с изпълнители, включени в популацията от 239 договора, която е била обект на проверка.


Корекцията е определена въз основа на резултатите от работата на Управляващия орган, Сертифициращия орган и службите на Комисията. Тя следва да бъде изплащана през 2014 г. и следващите години.


Европейската комисия замрази плащанията по ОПОС в края на 2013 г., заради нарушения при обществените поръчки в периода 2010-2013 г. С днешното си решение служебното правителство реално признава, че при обществените поръчки, сключени в мандата на ГЕРБ 2010-2013 г., са допуснати груби нарушения, припомня БГНЕС.


Освен пари по „Околна среда“ България предстои да загуби сериозни средства и по Оперативна програма „Регионално развитие“. През април ЕК замрази плащанията по две от осите на програмата – за развитие на туризма и градска инфраструктура. Мотивите отново бяха свързани с нарушения при обществени поръчки, сред които и тази за модернизиране на градския транспорт в Бургас и по проект в Асеновград.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и