Свързани новини

15.09.2014 18:10

Брокери отчитат раздвижване на пазара за имоти

Видян 1152 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Раздвижване на пазара на имоти и леко повишение на цените през последните три месеца отчете една от водещите компании в бранша. Изпълнителният й директор Теодора Димитрова бе категорична, че ръстът на цените може да продължи, но плавно.


Тя припомни, че за първи път от шест години насам минимално поскъпване на имотите е отчетено през март, предаде Дарик. Кризата около Корпоративна търговска банка също е допринесла за по-сериозното търсене на имоти специално в столицата, допълни Теодора Димитрова.


Основно се купуват жилища с една или две спални, каза тя. "Парите, които българинът инвестира в жилища, са от порядъка между 30 000 и 50 000 евро, като това са масовите сделки, които са сключват на пазара. Те основно се финансират чрез собствени средства или от продажбата на друг имот, или чрез банков кредит", каза Димитрова.


Брокерите забелязват през последните три месеца особено в София повишение на интереса за покупка на недвижим имот или част от хората намират, че инвестицията в жилище е сигурна, а също така жилищните имоти могат да бъдат давани под наем, като особено в столицата има търсене за това.


На въпрос дали раздвижването на пазара ще доведе до ръст на цените на имотите, Димитрова заяви, че засега предлагането е голямо и съответно цените остават стабилни. "Вероятно ще има лек растеж, но засега има баланс между търсенето и предлагането", каза тя. От компанията, която има представителства в повечето европейски страни и наблюдава пазара в САЩ и Турция, отчитат, че лихвените проценти у нас са сред най-високите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци