Свързани новини

15.09.2014 12:45

Парното ни удря с тежки сметки преди Коледа

Видян 1386 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През януари и февруари тази зима няма да идват шокови сметки за парното. Най-тежките фактури ще пристигнат при абонатите през декември, броени дни преди Коледните и Новогодишните празници. Това ще бъде един от резултатите от промените в Наредбата за топлоснабдяването, които влязоха в сила от 1 юни т.г., пише в. "Преса". Основното нововъведение в нея е, че сметките за отоплението през по-меките месеци ще се завишават, за да може фактурите за по-студените да бъдат занижени. Горещата вода ще се плаща на равни месечни вноски.


Първата промяна ще се усети още днес, като "Топлофикация София" зареди в касите си за плащане фактурите за август. Двустаен апартамент /63 до 70 кв. м/, който по старите цени би трябвало да плати 24 лв. , сега ще получи фактура с 20% увеличение. Това показват сравнителните изчисления на "Техем" – най-големият топлинен счетоводител в България. Същото ще се качи и през октомври, когато дойдат сметките за ноември.


По-чувствително ще бъде завишаването на сумите за отопление. Ако парното бъде пуснато през октомври, увеличението на средната сметка за двустаен апартамент ще е с 37% от 27 на 37 лв. Големият удар се получава през ноември. Вместо 73 лв. изчисленията по новата наредба показват скок на месечната сума с 56% до 114 лв. След това обаче нещата се обръщат. Поначало тежката сметка за отопление през декември ще бъде 72 лв. вместо 88 лв., а през януари - 77 лв. вместо 105 лв., пише БГНЕС.


Друга промяна дава възможност на съсобствениците в блока да изберат един от четири начина за определяне разходите на сградната инсталация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог