Свързани новини

11.09.2014 15:48

Предотвратиха терористичен акт на полет на Уиз еър от Лондон за София?

Видян 2653 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Самолет на нискотарифната компания Уиз еър по маршрута Лондон (летище Лутън) – София вероятно е бил цел на терорист в неделя. Очевидци довериха пред 19 минути, че английските власти са задържали на качване пътник от пакистански произход с багаж, в който са се усъмнили. Дотолкова, че е евакуирано не просто цялото летище, ами зоната в 2 километра радиус от него.


Обикновено при подозрения – например изоставен в салоните на аерогара багаж, се отцепва само малък периметър около заведението или магазина, където бъде засечен съмнителният обект.


Ако може да се вярва на очевидеца, явно нещата са били по-специални. Един британски вестник пише по случая и това е Дейли Експрес. Оттам твърдят, че наистина е открит съмнителен пакет. Наистина е евакуирано цялото летище и наистина са отложени всички полети. Според медията обаче тревогата била фалшива, доколкото никой не бил арестуван. Поднасянето на информацията по този начин за лондончани, които претърпяха терор в метрото преди 9 години, е нормално, дори тревогата да е била истинска. Нека не забравяме, че 11 септември е световен ден на борба с тероризма и не може да се изключи злосторници да  биха опитали да се възползват от такъв повод да предизвикат силите за сигурност. Особено в контекста на очертаващата се коалиция за удари по Ислямския халифат в Сирия и Ирак.


Още повече, два дни преди случая България поиска чрез своя президент да бъде разположен на нейна територия команден център на НАТО за Русия, Украйна и Близкия Изток. Това, разбира се директно ни превръща в мишена, след като веднъж вече ислямисти ни удариха на летище Бургас през 2012 г.


За да получи повече информация по случая и да успокои обществеността, 19 минути се обърна за коментар към служебния министър на вътрешните работи Йордан Бакалов, който обаче не отговори на телефонното позвъняване. Написа sms: ,,Няма такова нещо". Самата компания, като всички нискотарифни, работи електронно и не е известно да ползва обществено достъпен офис за работа с клиенти. На телефона, даден за информация, глас с развален български коментира лаконично: „Нямаме информация за закъснения на полети”. Дейли експрес обаче изрично подчертава, че всички полети са били спрени и са закъснели.


Подобно поведение, разбира се, не помага, особено, ако действително тревогата е фалшива. Като активни граждани предупредихме кмета и дирекцията за сигурност в Столичната община за сигнала на наш читател и само оттам проявиха внимание и интерес към темата.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще