Свързани новини

11.09.2014 11:48

Грипната епидемия подранява

Видян 1120 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Грипната епидемия се очаква по-рано тази година. Още в края на декември според прогнозите броят на болните ще достигне пикови стойности. Миналата година епидемията започна чак в началото на февруари. Половин милион българи годишно се разболяват от грип. И тази година това ще бъдат основно възрастните хора, хронично болните и децата. Според епидемиолозите грипът съвсем не трябва да се подценява. А Калифорния, А Тексас и Б Масачузетс - това са трите щама, които ще ни атакуват тази година.


„Имаме наблюдения, че А Калифорния засяга по-често младата възраст, но тя има по-висока заболеваемост. Това е интересно за грипа, че боледуват по-често малки деца, юноши, но при тях усложненията са най-малко и инфекцията преминава”, твърди проф. Мира Кожухарова от здравното министерство, цитирана от Нова тв.


Очаква се А Тексас пък по-скоро да засегне хората над 65 години. При тях над броят заболели е по-нисък, но за сметка на това усложненията са много повече. Александър Димитров обаче ще продължи да следва добре изпитаната формула – да слуша лекаря. И да не боледува.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни