Свързани новини

11.09.2014 10:39

Искат бърз съд за отчужденията по Северната тангента

Видян 1748 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поискахме от съдебните власти делата, заведени от собствениците на терени, които се отчуждават по трасето на Северната тангента на София, да минат по процедурата за бързо производство. Това съобщи за "Монитор" инж. Илияна Захариева, член на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). „Целта ни е те да си минат по реда, но да се издърпат във времето”, уточни тя. Според нея по половината от приключилите няколко дела е била потвърдена оценката на пътната агенция, по едно е с малко завишение, а по друго то е малко по-голямо. На въпрос дали не е по-добре заради забавянето с отчужденията парите за Северната тангента да бъдат пренасочени към други транспортни проекти инж. Захариева каза, че не трябва да ни минава мисълта за незавършване на обекта. „За него има договор с изпълнител и апликационни форми”, поясни тя. „А дали ще се удължава срокът на изпълнение на проекта, това е съвсем друго нещо. Засега няма подобни искания от изпълнителя”, добави тя. По думите й има реални шансове основните строителни работи за изграждането на автомагистралната връзка между Западната дъга на Околовръстното на София и аутобаните „Хемус” и „Тракия” да бъдат завършени до края на следващата година.


„Ако остане нещо за след този срок, то това ще бъдат довършителни работи”, смята тя и добави, че по тази причина в пътната агенция не се мисли за алтернатива на проекта. Инж. Захариева съобщи още, че предложеният от изпълнителите за одобрение технически проект е бил върнат за доработване. „Имам информация от проектантите, че пътната му част вече е готова, но по трасето на Северната тангента има още големи съоръжения и инженерни мрежи. Чак когато всичко бъде готово с всички елементи техническият проект ще бъде приет отново за проверка в АПИ”, допълни тя.


Проектът за алтернативна на сегашната двулентова Северна дъга на столичното околовръстно мина през доста перипетии. Правеха се повторни търгове, а през миналата година заради липса на пари по ОП „Транспорт” бяха прехвърлени средства от ОПРР. За друг забатачен важен автомагистрален проект лот 4 на „Струма” между Сандански и Кулата преговорите продължават, съобщи за „Монитор” шефът на АПИ инж. Лазар Лазаров. Според него те вървят трудно, а резултатите от тях ще са ясни през другата седмица. По думите му засега изпълнителите на най-късата отсечка от аутобана между София и Кулата - фирма „Актор”, не са предявили нови претенции. Наскоро стана ясно, че от пътната агенция са отказали на гръцката строителна фирма доплащане в размер на 39 млн. лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Карлос Контрера

Римска оргия в СОС: Карлос Контрера

В Столичния общински съвет се разиграва ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви