Свързани новини

10.09.2014 11:54

Британци учат за лекари у нас

Видян 1470 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През тази учебна година 80 британци са избрали елитния вуз под тепетата, за да учат за доктори. В понеделник вечерта те бяха посрещнати с изискано парти в Стария град, предава "Стандарт". Тенденцията е за непрекъснато нарастване на интереса от страна на британските кандидат-студенти към пловдивския Медицински университет, каза Бен Амброуз, директор на агенция "The Student World", която води студентите от Великобритания.


По думите му университетът набира популярност на Острова заради престижните награди, с които е отличаван през годините и заради високото ниво на образованието, което получават студентите. В никакъв случай не е водеща таксата за обучение, която за един чуждестранен студент е в размер на 8000 евро годишно. Има вузове в Италия например, които искат по-ниски такси, но въпреки това нашите младежи избират България, каза още Амброуз.


Англичаните предпочитали Пловдив заради историческите дадености и защото намирали града за спокоен, сигурен и в същото време предлагащ възможности за развлечения и културен живот. В момента в МУ - Пловдив се обучават общо 146 студенти от Обединеното кралство. Тази година е втората, която посреща англичани, пожелали да учат медицина и дентална медицина. Кандидатстват с диплома, от която се изисква успех над 4,70. Обучението за тях е на английски език, като през втората година задължително учат и български, който им е необходим, за да общуват с пациентите по време на практиката. Дипломите от пловдивския ВУЗ се признават в родината им, а като английски граждани не е нужно да държат приравнителни изпити, за да практикуват като лекари.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог