Свързани новини

05.09.2014 16:24

Прокуратурата разследва брат на водач на листа на БСП

Видян 1754 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу главния секретар на Комисията за защита на потребителите Иван Бъчваров, предаде офнюз. Той е брат на водача на листата на БСП в Добрич Светла Бъчварова.


Разследването е за попълване на декларация с невярно съдържание и е продължение на най-пикантния и грозен секс-скандал, избухвал в българската администрация напоследък.


С какво си уплътнява времето защитникът на потребителите се разбира миналата година след сигнал на директора на дирекция "Продажби от разстояние" Боряна Даутова, че прекият й началник - главният секретар Иван Бъчваров упражнява секстормоз срещу нея и други жени от Комисията. Бъчваров уволнява Даутова и обявява конкурс за мястото й.


Даутова обаче решава да се бори за правата си и подава документи за участие в конкурса. В отговор Бъчваров назначава комисия с председател самият себе си, която да оцени дали Даутова е подходяща за мястото.


Точно тази комисия обаче е причина за сегашното досъдебно производство образувано от СРП на 14 август под номер 46610/2013. За да стане председател на комисията Бъчваров е попълнил декларация, че няма личен интерес при оценяването на кандидатите. А това очевидно не е вярно, след като Даутова води дело срещу него за секс-тормоз.


Благодарение на жалбата на Даутова конкурсът е спрян. Но малко по-късно е обявен нов и Бъчваров отново става председател на комисията по избора.


Секс скайп


Цялата тази драма може да ви изглежда като заяждане на двама чиновници, ако не знаете кой е Иван Бъчваров и не сте чували легендите за неговия пословичен мерак. През януари 2014 г. обаче в Болканлийкс изтичат разговорите по скайп на Бъчваров с негова подчинена служителка. Разговорът е 503 страници  и е твърде порнографски, за да бъде цитиран. Заслужава си обаче да се прочете, защото измежду горещият виртуален секс, който се вихри, има директни признания за секстормоз и задявки към служителки от комисията.


Още по-интересно е друго - с какво си уплътнява скучната държавна служба главният секретар на Комисията за защита на потребителите и с какво отегчение чака да му мине работното време.


Гнусно е. Те са непрекъснати задявки, закачки, неприлични предложения, привиквания на млади колежки с неприлични намеци, разказва Боряна Даутова и уточнява, че сигналът за секстормоз не е само за държанието му към нея, а към всички жени в комисията. Питайте го защо неговият кабинет е единственият в сградата, който има райбер на вратата, настоява тя.


Заговор на интриганти


Питаме го.


Този райбер си стои открай време, като дойдох в тази сграда си беше там. Даже на мен ми пречи да си затварям вратата, отговаря Бъчваров. Обяснението му за секс-чата е странно. Не отрича, че е може да е той, но не може да потвърди дали стенограмата е автентична или е манипулирана. А не може да потвърди, защото не я е чел. Предлагаме да му пратим линк. Казва, че я има, но няма намерение да я чете, пък и не си спомня какво е писал преди 2-3 години.


Бъчваров заяви, че от нас чува за прокурорската проверка и дори си записа номера й, но веднага предположи за коя невярна декларация става дума.


В декларацията няма нищо невярно и аз стоя зад нея, каза той. Главният секретар винаги е председател на комисията. Към момента на подписването й не съм знаел, че Даутова ще се явява на конкурса и продължавам да твърдя, че нямам никакъв интерес от резултатите от решението на комисията. На въпроса ни дали твърди, че няма личен интерес в това да оценява човек, който е завел дело за секс тормоз срещу него, Бъчваров отговори, че точно това твърди, защото обвиненията са пълна измислица.


Бъчваров има своя версия по секс скандала, но то е толкова сложна, че е необходимо малко административно отклонение.


КЗП има ръководство от трима души. Единият е председател на КЗП и се казва Веселин Златев. Другият е Асен Масларски, а трети не е назначаван от години и неизвестно защо постът е вакантен. Под това ръководство е главният секретар Иван Бъчваров, който от своя страна се явява пряк ръководител на всичките служители в Комисията за защита на потребителите.


Тезата на Бъчваров е, че неприятностите му идват от Александър Масларски, който иска да го махне от поста. Затова сключил сделка с Боряна Даутова - тя да заведе това дело, Масларски да се оттегли от ръководния си пост, а Даутова да заеме мястото му. Като доказателство за тезата, Бъчваров привежда това, че Масларски си е подал оставката, но тя още не е приета.


Той ми разби кабинета и източи компютъра ми. Завел съм дело за това, разказва Бъчваров, намеквайки как еротичния скайп е излязъл на бял свят.


Някой много вътрешен човек ви дава информация, щом и за райбера знаете, казва Бъчваров, невярвайки, че току що Даутова ни е посъветвала да питаме за предназначението му.


Само секс ли?


След цялата тази сексуална драма и виртуален онанизъм (виж сексскайпа), човек трудно би повярвал, че КЗП се занимава и с нещо друго. Това обаче не е така. КЗП е един от най-мощните инструменти в държавата и има право не само да глобява, а и да преустановява нелоялни търговски практики.


Боряна Даутова е шеф на отдел "Продажби от разстояние" и именно тя е човекът наложил забрана върху порочната практика на "Виваком" да мами по телефона възрастни хора, предлагайки им промоции. Държавните служители всяка година минават атестация и всяка година Бъчваров й поставя най-високата оценка 2 - "Справя се със задълженията си по-добре от изискванията за длъжността". Така е докато Даутова не отхвърля мерака му. Тогава внезапно получава оценка 4 - че не изпълнява изискванията за заемане на длъжността.


Защо мислите, че това е ниска оценка? Първо четворката не е ниска оценка, второ изобщо не съм сигурен, че толкова съм й писал, каза Бъчваров.


Според Даутова, която от януари е без работа, нагонът на Бъчваров далеч не е единственото, предизвикало скандала между двамата.


Конфликтът започна, когато установих нелоялна търговска практика у един едър търговец. Заради становището, което написах, този търговец не само щеше да бъде глобен с голяма сума, а нелоялната практика, чрез която той печели много, щеше да бъде прекратена. Бъчваров издебна момент, в който съм в отпуска и фалшифицира становището ми. Така на база становище, което не съм писала, а някой друг е написал от мое име, комисията оневини този едър търговец, разказа Даутова, която е подала жалба срещу Бъчваров и заради този фалшификат.


Нищо общо нямам с това. Даутова още тогава е видяла решението на комисията. Защо не подаде жалба веднага, а изчака месеци, отговори Бъчваров.


Сестрата


Даутова има своето обяснение защо другите служителки мълчат за неприличните предложения на началника си. Защото им здрав политически гръб. Неговата сестра е Светла Бъчварова - бивш зам.-министър на земеделието по времето на Нихат Кабил, председател на парламентарната комисия по земеделие, а понастоящем водач на листата на БСП в Добрич.


Няма да почна да обяснявам, че нямам сестра, но мога да гарантирам, че тя никога не е имала нищо общо с дейността ми в Комисията, заяви Бъчваров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп