Свързани новини

05.09.2014 13:37

АПИ с финансов недостиг от 75 млн. лева

Видян 1324 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В момента Агенция „Пътна Инфраструктура” е в тежък финансов недостиг. Това заяви председателят на Агенцията инж. Лазар Лазаров в Ямбол, предава нюз.бг. Там той присъства на откриването на рехабилитирания над 30 км. участък от третокласния път между Голям Манастир и Роза.  Лазаров поясни, че недостигът е в размер между 65- 75 млн. лв.


„Тази вариация зависи от това доколко строителите ще продължат да работят до края на годината по обектите, които към момента ние няма и как да спрем, тъй като са на финал”, обясни Лазаров. Той посочи, че в случай, че работниците не изоставят строителните обекти и работят със същото темпо, финансовият недостиг ще достигне горната граница от 75 млн. лв.


Лазаров допълни, че строителите работят по различни оперативни и бюджетни програми, като подчерта, че сумата която трябва да взимат от всички проекти върху които работят е около 1 млрд. лв. Председателят на АПИ бе категоричен, че няма никаква заплаха да бъдат спредни европроектите.  


Той поясни, че забавянето на строителството на 4-ти лот на АМ „Струма” е по отношение на строително-монтажните работи. Той допълни, че след редица срещи с изпълнителите се е стигнало до споразумение всички клеймове, които те са предоставили към държавата, респективно към АПИ, да бъдат прегледани от тях,тъй като АПИ имат отказ по всеки един от тях.


„Дали сме им нашите мотивирани откази. Според нашите юристи те са безапелационни”, коментира още Лазаров. Той допълни, че е сформирана група с технически лица от фирмата строител и пътната агенция, която да направи реалистична работна програма за завършването на обекта.


„С тази програма искаме да ни покажат с какви каменен материал разполагат, тъй като там проблемът е основно фракциите за пътната конструкция, за да може магистралата и този 16 километров участък - малък, но много важен, да бъде завършен”, каза Лазаров.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,