Свързани новини

15.12.2008 16:37

Варненските студенти по медицина подемат кампания срещу насилието

Видян 1679 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Студентският съвет на МУ- Варна, заедно с Асоциацията на студентите по медицина и Асоциацията на студентите по дентална медицина, стартира кампания „Не на насилието”, предаде БГНЕС.


Със стикери, поставени върху връхната дреха в близост до сърцето, заедно с ректора на университета проф. Анелия Клисарова, представители на студентската общност дадоха прескофренеция в ректората. По този начин ние искаме да подкрепим действията на столичните Висши учебни заведения, да изкажем нашите съболезнования на близките и роднините на нашия колега Стоян Балтов и да изразим нашето недоволство от нарастващата агресия в обществото, заяви председателят на Студентския съвет Преслав Пенев. Той каза още, че стикерите с надпис „Не на насилието” ще бъдат раздавани на граждани и това е първата стъпка израз на тяхната позиция. Ние не сме загубили вяра в правосъдието и се надяваме на справедлив процес и справедливо наказание за всички участвали в този нечовешки акт, добави негивият колега и председател на Асоциацията на студентите по медицина Иван Денков. От своя страна ректорът на университета проф. д-р Клисарова приветства идеята на съвета на ректорите за ограничаване на увеселителните заведения в Студентски град и каза, че ако има второ шествие в София ще помогне на студентите да се включат в него. Припомняме, че по особно жесток начин на 5 декември в столицата бе убит студентът по медицина Стоян Балтов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния