Свързани новини

01.09.2014 14:57

Стотици на протест срещу протестърското вице

Видян 1503 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първият протест срещу служебното правителство се осъществи баш срещу виден протестър от миналото лято – вицепремиера и министър на провъдието Христо Иванов. Сякаш не е бил от хората, които най-активно ругаеха загражденията пред парламента и Министерския съвет и полицейските кордони, които ги бранеха, и до неотдавнашния протестър бе изпросил мощен жив кордон, който да брани входа на ведомството му от над 300-ата разгневени мъже. Това бяха надзиратели от затворите, които се борят за по-високи възнаграждение, по-добри условия на труд и връщане на 24-часовите смени.


Вероятно от любов към протестите, вицето си бе извоювало да не му протестират пред вратата, а на 50 м – от отсрещния тротоар на иначе пешеходната зона между Министерството на правосъдието и Народния театър Иван Вазов. Мощните освирквания, дюдюкания и викове Оставка обаче нямаше как да бъдат заглушени. Те кънтяха из целия идеален център на милионния град и се чуваха в цялото каре на властта.


На улицата дойдоха да дадат рамо на колегите си и представители на полицейските синдикати. И те развяваха български знамена и припяваха на възрожденски песни от рода на Стани, стани, юнак балкански и Къде си вярна, ти любов народна. Революционното настроение искрено забавляваше немалко туристи, които жадно отснемаха кадри с протеста на народния гняв срещу протестърското вице – рядко човек може да види подобна картина по света.


В градове като Пловдив и Бургас подкрепиха с локални митинги националния протест на надзирателите в София. Навсякъде доста хора се включиха в масовата проява на гражданското общество.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят изисква пълната ви концентрация върху кариерата

Денят изисква пълната ви концентрация върху кариерата