Свързани новини

29.08.2014 14:40

ОССЕ ни праща наблюдатели на вота

Видян 1439 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бюрото за демократични институции и права на човека на ОССЕ препоръчва изпращането на ограничена наблюдателна мисия в България, която да оцени отговарят ли предсрочните парламентарни избори на 5 октомври 2014 г. на поетите от страната ни ангажименти към ОССЕ, както и на други вътрешни и международни изисквания. Препоръката се съдържа в доклада на Предварителната проучвателна мисия на ОССЕ/БДИПЧ, която посети нашата страна в периода 18-20 август, съобщават от МВнР.


В допълнение към основния екип от експерти, Предварителната проучвателната мисия препоръчва изпращането на 14 дългосрочни наблюдатели от страните участнички. Въпреки че мисията ще посети определен брой избирателни секции в деня на изборите, не се предвижда всеобхватно наблюдение на избирателния процес.


При посещението си в България експертите съгласно установената практика и със съдействието на МВнР проведоха срещи с представители на Централната избирателна комисия (ЦИК), администрацията на Народното събрание, Българската национална телевизия (БНТ), Сметната палата, Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване" (ГРАО) към Министерството на регионалното развитие, Съвета за електронни медии. В Министерството на външните работи представителите на БДИПЧ бяха приети от Катя Тодорова, заместник-министър на външните работи, ръководител на Работната група за организиране и провеждане на избори извън страната.


Представителите на ОССЕ/БДИПЧ обобщават в доклада си получената информация относно политическата обстановка в страната, законовата уредба на избирателната система в България, начина на работа на изборната администрация, регистрацията на избиратели и кандидати, алтернативните методи за гласуване, провеждането на изборна кампания и медийното й отразяване, финансирането на политическите партии и възможността физически и юридически лица от България и чужбина да изпращат свои наблюдатели на изборите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и