Свързани новини

28.08.2014 13:27

Съветник на Близнашки: Чобанов е к*рва

Видян 1876 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Назначеният преди седмица за съветник по европейските въпроси на премиера - юристът Христо Христев, атакува с грозни обиди Петър Чобанов заради информацията, че бившият финансов министър е приел да води листа на ДПС, предава гласове. По този повод ръководителката на пресслужбата на предишното служебно правителство Ивет Добромирова допуска, че Петър Чобанов е предприел този ход, за да се ползва с депутатски имунитет. Под постинга на Добромирова Христо Христев коментира: "а може би, някои хора са просто к*рви...".


Самият Христо Христев е бивш член на БСП, но през 2013 г. бе активен участник в протестите срещу правителството на Пламен Орешарски. Заедно със Саша Безуханова той основа движението "България може", което не успя да се превърне в политически проект въпреки първоначалните им намерения. Биографията на Христев е свързана с дейността на редица неправителствени организации.


Макар и като член на политическия кабинет Христев да не се води „държавен служител”, с поведението си той грубо нарушава Кодекса за поведение на служителите в държавната администратия. Глава шеста на Кодекса е посветена на поведението на служителите на държавната администрация. Ето какво гласят два от текстовете на Кодекса: Чл. 17. (1) "При изпълнение на служебните си задължения и в обществения си живот служителят следва поведение, което не уронва престижа на държавната служба; Чл.18 "Служителят не може да участва в скандални прояви, с които би могъл да накърни престижа на държавната администрация".


В случая спрямо Христев би трябвало да се приложат разпоредбите на чл. 21. При осъществяването на действия, несъвместими с поведението по този кодекс, служителят следва да се оттегли от служба, както и на чл. 22 - при неспазване нормите на поведение в този кодекс служителите носят дисциплинарна отговорност съгласно Закона за държавния служител и Кодекса на труда.


Друг е въпросът дали при встъпването в длъжност, както изисква чл. 23, непосредственият ръководител - професорът по конституционно право Георги Близнашки, е запознал доктора по право Христо Христев какво поведение трябва да има в качеството на съветник по европейските въпроси на министър-председателя. И понеже Христев е съветник именно по европейските въпроси, следва да знае, че в Европа за доста по-мека реплика би се простил веднъж завинаги с поста и с политическата си кариера.


А иначе тази малка случка за пореден път показва двойните стандарти на протестиращите, които днес са управляващи. Цифрите показват, че Петър Чобанов е бил доста добър министър, а в избора му да остане в политиката няма нищо скандално. Скандално бе поведението на дузина некомпетентни, неквалифицирани, но кресливи протестъри, които оглавиха българския служебен кабинет само защото надуваха свирки и биеха тъпани пред Народното събрание миналото лято. Освен това са чиновници, които нямат абсолютно никаква политическа легитимност. Те не са избрани от никого, а са назначени от президента, за да проведат избори. Това е единствената им задача, която те упорито забравят, а служебният кабинет на Близнашки ще се окаже рекордьор по политически гафове в най-новата ни история.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден