14.12.2008 18:16

Ескортират гостите на Атина с бронирани автомобили

Видян 1916 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Размириците в Гърция не стихват вече повече от седмица. Стигнало се е до придвижване на ВИП гости с бронирани автомобили. Сред последните нападнати сгради е полицейски участък в централния атински квартал „Екзархия“, където на 6 декември ченге застреля 15-годишния Андреас Григоропулос, а това се оказа масло в огъня и доведе до безпрецедентните безредици.
Маскирани младежи се опитали да запалят участъка със саморъчно направени бомби. Запалителни коктейли са били хвърлени и срещу два клона на Гръцката национална банка, както и срещу и офис на Юробанк. Пожарите обаче били потушени навреме. Източник на 19' съобщи, че в разгара на размириците по-важните гости на столицата са били ескортирани с бронирани автомобили. Освен това в гръцката столица изпращали подкрепления и от най-малките градчета в страната заради недостиг на полицейските сили в Атина, които изпускали ситуацията от контрол. Междувременно стана ясно, че постоянните огнени нападения в Гърция са предизвикали бум в продажбите на противогази. Както е известно ужесточените сблъсъци в центъра на Атина започнаха след демонстрация на студенти в знак на протест срещу убийството на 15-годишното момче от полицейски патрул.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец