Свързани новини

21.08.2014 10:40

САЩ се провалили да освободят американски заложници в Сирия

Видян 968 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мисия на САЩ за спасяване на американски заложници на "Ислямска държава" в Сирия се е провалила, призна Пентагонът, предаде Ройтерс.


Наскоро САЩ проведоха спасителна операция за освобождаване на американски заложници в Сирия, отвлечени от „Ислямска държава в Ирак и Левант", обяви прессекретарят на военното министерство на САЩ контраадмирал Джон Кирби в съобщение на Пентагона.


По думите му тази операция е била провеждана по въздух и земя и е била насочена към специална мрежа на групировката за похищение.


„За съжаление мисията не бе успешна, тъй като заложниците не се намираха на посочените от разузнаването локации", добави той и подчерта, че САЩ няма да толерират отвличане на американци и ще работят неуморно за тяхната сигурност и да подведе техните похитители под отговорност.


Официалният представител не разкри кога точно е била проведена операцията.


Съветникът на Обама по контратероризъм Лиса Монако обяви, че президентът на САЩ е дал „зелена светлина" за такава операция „по-рано това лято".


Американските власти нямат намерение да съобщават детайли за операцията, провеждаща се с одобрението на президента Барак Обама, за освобождаване на американски заложници в Сирия, обяви тя.


„Отчита се необходимостта от защита на оперативните възможности на нашите военни, не можем да разкрием детайли от тази операция", заяви Монако.


Мисията е имала за цел също да освободи екзекутирания американски журналист Джеймс Фоули. 40-годишният Фоули бе обезглавен от „Ислямска държава" във видео, което се появи в интернет във вторник. Групировката обеща да обезглави още един американски журналист, ако американските бомбардировки в Ирак продължат.


Президентът Барак Обама заяви, че САЩ няма да прекратят усилията си за справяне с терористите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв