Свързани новини

18.08.2014 13:53

Пътна полиция с акция срещу превишената скорост

Видян 1087 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От днес до 24 август Пътна полиция засилва контрола за спазване на разрешената максимална скорост за движение по пътищата, съобщават от МВР. Акцията е част от инициативата на  TISPOL - европейската мрежа на службите на пътна полиция,  и се провежда в рамките на една седмица на територията на всички държави-членки.


По време на проверките, освен за превишаване на разрешената скорост за движение,  пътните полицаи ще следят и за валидна застраховка "Гражданска отговорност" на водачите.


Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, са често срещано явление във всички европейски държави и са признати като най-сериозната причина за причиняването на тежки пътнотранспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа, отчитат от европейската мрежа.


Статистиката сочи, че за периода от 01.01.2014 г. до 30.06.2014 г. в страната са регистрирани 3157 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 283 и са ранени 3823 граждани. Превишената и несъобразена скорост продължава да е с най-голям дял за катастрофите по вина на водачите.


По този показател данните за България са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на Европейския съюз. Именно затова  осъществяването на засилен контрол по спазване на скоростните режими е от изключително значение за подобряването на пътната обстановка и намаляване на жертвите по пътищата.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма