15.08.2014 17:08

Нов зам.-министър дава проекти на 20-те си фирми

Видян 5047 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нов скандал в служебното правителство! Строителен олигарх стана за 2 месеца заместник-министър на инвестиционното проектиране, разкри сайтът Гласове, който го титулова дори милионер. Архитект Георги Савов беше назначен от служебния премиер Георги Близнашки. Провинциалният богаташ е крупен бизнесмен, а сигурно случайно предметът на по-голямата част от бизнеса му е свързан с дейностите, за които Савов ще отговаря и в министерството - архитектура, инвестиционно проектиране и най-вече строителство, допълва медията. "Малка справка в интернет показва, че новият зам.-министър е главен проектант на реконструкцията на стадион "Ботев", собственост на Цветан Василев. В началото на тази година, когато Василев бе любимият банкер на властта и изглеждаше непоклатим, а прокуратурата не го бе обявила за международно издирване, обновяването на стадиона в Пловдив бе тържествено анонсирано, както и сумата от 20 млн. лева, необходими за реконструкцията.

Оказа се, че освен тази апетитна поръчка архитект Георги Савов е спечелил без конкурс строежа на морската гара в Бургас. Новият пътнически терминал му е възложен от държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" през 2013 г. 


От различни публикации, които намерихме за него, излиза, че архитект Георги Савов е изключително близък до кмета на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов и че е печелил много обществени поръчки на местно и държавно ниво, благодарение на партията на Бойко Борисов.


Като оставим настрана иронията за патриотичните чувства по отечеството, не можем да са затворим очите за очевидния конфликт на интереси и очевидно лични комерсиални намерения на архитект Савов, който ще загуби толкова физическо време да излезе от всичките си фирми, за да спаси закона, колкото ще трае горе-долу мандатът му на зам.-министър. Освен ако от ГЕРБ не са му обещали, че понеже връщането им на власт е сигурно, той ще може да продължи мандата си, за да реализира безценните си идеи за инвестиционното проектиране.


От друга страна, два месеца са достатъчно време, в което архитект Стоев да уреди на фирмите си бизнес за стотици милиони в следващите няколко години."




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и