Свързани новини

15.08.2014 11:39

ББЦ води разговори с НДСВ за създаване на голям центристки блок

Видян 1391 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Коалиция „България без цензура“ води разговори с представители на НДСВ, които могат да прераснат в създаването на голям центристки блок преди изборите. Новината съобщи лидерът на партия „България без цензура“ и зам.-председател на групата на ЕКР в Европарламента Николай Бареков в ефира на Радио „Пловдив“.


Той цитира данните от днешното проучване на „Галъп“, според което в следващия парламент ще влязат 4 или най-много 5 партии и коментира, че следващите управляващи трябва да съставят или център дясно правителство или голяма коалиция, която би била приета от хората като абсолютно безпринципна. „От партиите, които ще попаднат в следващото Народно събрание, само една е нова – „България без цензура“. Всички останали вече са управлявали страната, вече са имали възможност да покажат на българския народ с какви качества разполагат“, подчерта Бареков.


Лидерът на ББЦ бе категоричен, че ако „България без цензура“ няма възможност да реализира  управленската си програма и не намери диалог с друга партия, ще предпочете да бъде твърда алтернатива на управлението, което се задава. „Когато се защитават национални интереси и българският народ е печеливш от една коалиция и споразумение, сме готови да участваме, но ако коалициите са безпринципни и се договарят още преди изборите, ние нямаме място в тях. По-добре да бъдем голяма центристка опозиция в следващия парламент“, подчерта Бареков. По думите му хубавото в това е, че властта няма да бъде давана от парламентарната група на ДПС, а от другия центристки субект в Народното събрание – партиите, обединени в коалицията „България без цензура“. Заради нас ДПС ще бъде извадено от властта и ние най-вероятно ще имаме възможност да определяме в чия полза да се наклонят везните в следващия парламент“, допълни лидерът на ББЦ.


Той съобщи, че следващата седмица „България без цензура“ ще излезе с много прагматична програма, ориентирана към бизнеса, хората в нужда и младите. В нея ще се акцентира на няколко отрасли, които могат да донесат добавена стойност на българската икономика, като земеделие и туризъм. „Който се съобразява с тази програма, ще бъде желан партньор, с когото да преговаряме след изборите за съставянето на коалиция“, подчерта лидерът на ББЦ.


„Само нашата коалиция е на показ повече от половин година, хората са гласували за нея – 11%, има ясна програма, представена още на европейските избори и върви към разширяване с нови субекти. Ние предлагаме предвидимост“, посочи още Бареков.


Той коментира и последните скандални назначения на служебния кабинет, за които според него няма политическа оценка, обосновка и стратегия.


„Най-елементарните обяснения изглеждат логични и ги говори обществото.


То си казва: „Ето, г-н Борисов командва държавата през г-н Плевнелиев, овладява всички ресурси и по служебен път взима властта. Защо му е да на ГЕРБ прави правителство след 5 октомври? По-добрият вариант е, Борисов си го каза по телевизията  - да си остане парламентът неработещ, да управлява служебното правителство, то и без това е на ГЕРБ и така да си вървят нещата“, обясни Бареков.


Лидерът на ББЦ каза още, че защитата, която служебният премиер Близнашки даде за връщането на Ваньо Танов в Агенция „Митници“ много прилича на защитата на БСП за Пеевски при назначаването му за шеф на ДАНС. „Тогава БСП казаха: „Само той може да свърши работа, извиняваме се, повече няма да правим така. Сега по същия начин реагира и г-н Близнашки. Той каза – нямах време за други кандидатури и избрах тази“, припомни Бареков.


Той определи като абсурдни действията на лидера на РЗС. „Яне Янев, който щеше да уволнява Борисов и  извади записите за Мишо Бирата, в които Ваньо Танов получава нареждане от Борисов да прекрати проверка от обект, в който очевидно са варили спирт, същият той днес се превръща в първи адвокат на Ваньо Танов“, посочи Бареков.


Според него скандалните назначения могат да се обяснят с това, че най-вероятно ще се търсят приходи за настоящите избори от контрабанда, незаконен износ на дървесина, от обществени поръчки и търгове за пътища.


„Бяха назначени и много областни управители, свързани с ГЕРБ. Това е неприемливо, притеснително и крайно съмнително“, категоричен е лидерът на ББЦ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на