Свързани новини

08.08.2014 13:45

Истанбул във воден капан

Видян 1289 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пороен дъжд в Истанбул причини безброй наводнения, наранявания и щети, съобщава кореспондентът на БНР в града. По време на разразилата се буря се изсипал стихиен дъжд и духал вятър със скорост 55 метра в секунда.


Бурята съборила 20-метрово дърво на площад „Беязът". Ранени са двама души, които са откарани в болница. По данни на метеорологичната служба за 10 минути са се излели 25 литра валежи на квадратен метър. В квартала „Авджълар" е паднал гръм, но за ранени не се съобщава.


За самолетни полети временно затвориха международното летище „Ататюрк". Причината - заредени с електричество облаци и опасност от торнадо.


Силният вятър съборил подемен кран върху линията на високоскоростния влак от Истанбул за Анкара, но по щастлива случайност няма пострадали. Дъждът наводнил подлезите, много квартали на мегаполиса. Наложило се е метрото, трамваите и някои автобуси да се спрат от движение. Много хора останали в плен на дъжда и бурята, наводнени били жилища и офиси.


В квартала „Авджълар" водите залели един мост и повлекли три коли. Екипи на пожарната спасили с лодки хората в колите. Бурята прекъснала и електричеството и интернет.


Валежите, придружени с гръмотевици, продължили с прекъсвания през цялата нощ.


В истанбулската голяма община е сформиран кризисен щаб, където постъпват сигнали за наводнения и щети и екипи на службата за бедствия и кризисни ситуации оказват помощ.


От метеорологичната служба предупреждават, че и днес се очакват поройни валежи в Истанбул. Не е изключено торнадо, поради което не се препоръчва къпането в морето.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а