Свързани новини

07.08.2014 16:15

Отводняват Мизия до три дни

Видян 1259 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мизия ще бъде отводнена до три дни, в града ще се прави фуртонно селище, в което ще се подслонят останалите без дом хора. Това стана ясно при посещението на министрите на вътрешните работи и на труда Йордан Бакалов и Йордан Христосков в пострадалия район. Двамата участваха в работата на Кризисния щаб и обещаха, че преодоляването на последствията от опустошителните наводнения във Врачанска област, както и на тези край Варна и Велико Търново, ще бъде основен приоритет в работата на служебното правителство.


Христосков и Бакалов поеха и ангажимент да търсят трайно решение за настаняването на хората в Мизия, останали без дом, както и обективно да се разследват причините за наводнението. Дезинфекцията и цялостното почистване на засегнатите квартали ще започне след окончателното отводняване на бедстващия град.


Вицепремиерът Йордан Христосков каза, че се отпускат допълнителни бройки на заети по социалните програми, в които да се включат в почистването. Той препоръча те да работят на 3 смени по 4 часа, за да се ускори възстановяването.


Освен това министърът заяви, че от утре започва изплащането на еднократните помощи на пострадалите, като парите ще си получат първите 522-ма, чиито молби са обработени, съобщи БТА.


По думите на Христосков, до момента са подадени 724 молби за еднократна помощ, но се очакват те да са над 1000. Той уточни, че в това число се включват и молбите на пострадалите от наводнения от цялата област Враца, включително сериозно засегнатите в Бяла Слатина и село Крушовица. Най-късно до вторник всички, които са подали молби, ще получат еднократната помощ.


Вътрешният министър Йордан Бакалов пък съобщи, че общинските язовири по поречието на река Скът ще се охраняват от полицаи, за да се следи има ли неконтролирано изпускане.


В отговор на настояването на пострадалите от бедствието да се изяснят причините за наводнението, Бакалов посочи, че има разследване и се събират доказателства. Той каза още, че паспортната служба ще подпомогне хората, чийто лични документи бяха загубени при наводнението, бързо да получат нови.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева