Свързани новини

07.08.2014 09:54

Горивата поскъпват в пика на лятото

Видян 1061 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Горивата поскъпнаха в пика на лятото. Само за няколко седмици цените на най-масовия бензин А-95 и на дизела скочиха с няколко стотинки. Засега поскъпването е минимално, така че най-вероятно няма да бъде сериозно усетено от джоба ни, отбелязва ,,Монитор".


В момента 400 км, колкото е пътят от София до Бургас, с кола излиза средно между 60 и 100 лева в зависимост от разхода. Сега дизел можем да се зареди за 2,60 литъра, а А-95 ­ за 2,55 лв. ­ с няколко стотинки повече от преди месец. Въпреки сезонния скок при горивата – това лято зареждаме по-евтино от миналото. Най-евтино ще ни излезе, ако караме на газ.


„Все пак когато потреблението се увеличава, е нормално да има леко поскъпване с 1-2 стотинки. Според нас вече се случва, така че не очакваме някакви сериозни промени при цените в момента”, коментира Светослав Бенчев от Българска петролна и газова асоциация, цитиран от Нова телевизия. Експертите прогнозират, че дори ситуацията в Ирак да се усложни, горивата няма да скочат повече от 5-6 стотинки на литър. Въпреки по-високите цени на горивата превозвачите обещават, че няма да вдигат цените на билетите за пътуването ни с автобус. И тази година обаче най-евтино остава пътуването с влак.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.