Свързани новини

06.08.2014 11:25

2,5 млн. туристи посетили България до юли

Видян 1256 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За периода януари - юни 2014 г. България е посетена от 2 634 887 чуждестранни граждани – без транзитно преминалите. Това е увеличение с 5.7 процента спрямо същия период на 2013 г., посочва се в отчета на Министерството на икономиката и енергетиката в сектор туризъм, цитиран от БТА.


Приходите на България от международен туризъм за периода януари-юни 2014 възлизат на 1.296 млрд. лв., което е с 5.3 на сто повече в сравнение със същия период на 2013 г.


По данни на Световната организация по туризма туристическата индустрия в България генерира 13,6 на сто от БВП на страната ни. В отчета на МИЕ се посочва, че именно туризмът се развива с най-бърз темп, като изпреварва средноевропейските нива.


Приета е Стратегия за устойчиво развитие на туризма в България до 2030 г., която има за цел да допринесе за трайната конкурентоспособност на българския туризъм, отбелязват от министерството. Усилията са насочени към позициониране на България като устойчива туристическа дестинация за средната класа туристи.


Цел е и привличане на по-висок клас туристи, интересуващи се от културно-исторически артефакти, посочват от МИЕ. По ОП "Конкурентоспособност" в периода 1 юни 2013 г. - 31 юли 2014 г. са сключени 780 нови договори с бенефициенти на стойност 602 млн. лв. , изплатени са близо 523 млн. лв., което представлява над 57 процента от общите плащания.


За 2013 г. бяха спасени 100 млн. лв. - констатиран риск от загуба на средства, посочват от МИЕ. ОП "Конкурентоспособност" е предпазена от спиране на средствата и/или финансови корекции, като е прекратена последната процедура за Технологична модернизация и не са сключени договори, посочват от МИЕ и добавят, че благодарение на доброто управление и контрол на системите навреме са констатирани слабостите и са взети нужните мерки за тяхното предотвратяване.


Новата Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" е приета от Министерския съвет на 21 май 2014 г. и е изпратена за окончателно одобрение от службите на ЕК. Избегнат е риск 2014 г. да бъде нулева.


Подготвени са новите процедури, които да се обявят през 2014 г., отбелязват от МИЕ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на