Свързани новини

06.08.2014 09:30

Хипермаркети бълват вмирисани бутчета

Видян 1405 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Масово потребители се оплакват от вмирисани пилушки бутчета, пише "Телеграф". Млада жена обяснила, че купила пилешки бутчета от голям столичен хипермаркет. Съхранявала ги два дни в хладилника според изискванията за температура, посочен на етикета. Въпреки, че срокът на годност, обозначен на опаковката, не бил изтекъл, зловонната миризма я ударила в носа, когато извадила бутчетата да ги готви. На едното пилешко краче дори имало черно петно, колкото монета от 1 стотинка. На следващия ден жената върнала разваленото месо в магазина. При показване на касовата бележка касиерката без проблем й възстановила парите, след като леко отворила опаковката и сама надушила зловонието. Служителката дори споделила, че работното й място вече се е задръстило от върнати стоки.


Друга домакиня разказва за аналогичен случай. Прибрала месото в хладилника, веднага щом се върнала от магазина, но на следващия ден, когато решила да го готви, то вече миришело.


Бивши служители от търговски вериги обясниха, че масово се пробутва старо месо в сготвените ястия на топлите щандове или под формата на пиле на грил. Бутчетата, каккто и други храни с изтичащ срок на годност пък се пускали на промоция.


Според председателя на Съюза на птицевъдите Димитър Белоречков причината месото да се вмирисва е неправилното му съхранение. По думите му охладеното месо има срок на годност 9 дни при максимална температура 4 градуса.


Той съветва, ако се съмняваме дали месото е прясно, да го сварим, а не да го печем, тъй като при този процес бактериите измират.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.