Свързани новини

06.08.2014 15:27

Разкриха стряскащи нарушения в ДНСК

Видян 1370 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стряскащи нарушения при работата на инспектори в Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) разкри шефът на ведомството арх. Николай Христов.


Трима служители в дирекцията са участвали в по над 15 приемателни комисии в един и същ ден, и то в различни части на страната, което практически (дори теоретично) е невъзможно, пише в. "Преса".


Държавната приемателна комисия е изключително важна процедура. При нея представители на ДНСК и на други контролни органи проверяват дали обектът отговаря на проектната документация и нормативните изисквания. Ако всичко е наред, се съставя Акт 16 и се издава разрешение за ползване.


Оказва се, че един от експертите бил на няколко места едновременно, като "рекордът" е поставен на 22 и 23 април т.г., когато главен инспектор Б. Вачкова е участвала в по 17 приемателни комисии на ден. Първия ден са приети обекти в София, Стара Загора, Велико Търново, Елин Пелин, Никопол и с. Дивотино. На другия ден посетените строежи са в Пловдив, Добрич и селата Белозем, Лесово, Мърчево, Радомирци, Неофит Рилски, Кутово.


Друг инспектор е участвал в приемателна комисия, въпреки че има данни, че в същия ден е бил в САЩ (в платен отпуск). Приетите обекти са предимно базови станции на мобилните оператори, но има силози за зърно до Септември и жилищни сгради в София. Двама от прегрешилите инспектори вече са пенсионирани.


"Очаквам до края на седмицата да не съм началник на Дирекцията за национален строителен контрол", заяви арх. Николай Христов. Докато президентът Росен Плевнелиев обявяваше министрите от новия кабинет, Христов каза: "Парламентьори от новата власт ми поставиха условия, за да остана на шефското място, но не ги приех. Вчера си подадох оставката пред министър Иван Данов, но той отказа да я подпише. Най-вероятно в следващите дни ще ми бъде поискана."


Почти 100% е сигурно, че строителният контрол ще бъде оглавен от инж. Милка Гечева. Тя беше назначена за шеф на ДНСК през 2010 г.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с някои препятствия

Днес може да се сблъскате с някои препятствия, но