Свързани новини

01.08.2014 10:15

Най-богатият човек в света живее в къща за $ 31 500

Видян 1767 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският финансист Уорън Бъфет заема първо място в  класацията. През изминалата година богатството му се увеличило с $10 млрд. и е достигнало $ 62,0 млрд. На второ място е мексиканският медиен магнат Карлос Слим, чието богатство се оценява на $ 60 млрд. и за година се е увеличило с $11 млрд.  Бил Гейтс е спечелил за година  $2 млрд. и с $58 млрд. спадна до трето място в списъка.


В челната десетка са стоманеният магнат, роден в Индия, но живеещ във Великобритания Лакшми Митал (4-то място, $45 млрд.), братята предприемачи от Индия Мукеш Амбани и Анил Амбани (петото и шестото място, съответно с $ 43 и $ 42 милиарда), основателят на веригата магазини Икеа швед Ингвар Кампрад (седмо място, с $ 31,0 милиарда), собственикът в Индия на най-голямата компания за недвижими имоти Кушал Пал Сингх (8-мо място, $30 млрд.), ръководителят на руската холдингова компания ,,Базов елемент" Олег Дерипаска (8-мо място, $ 28 милиарда) и съсобственикът на веригата супермаркети ,,Алди" немецът Карл Албрехт (10-то място, $ 27 милиарда).


В допълнение са предоставени данни за къщите, в които живеят някои от най-богатите хора в света. Уорън Бъфет е собственик на обикновена къща с циментова замазка. Тя има пет спални и площ от 557 квадратни метра, която е купил още през 1958 г. за 31 500  долара. Резиденцията на Бил Гейтс надхвърля 6 хиляди квадратни метра. Къщата има стълбище с 84 стъпала, но посетителите могат да използват и асансьор. Townhouse в Лондон на Лакшми Митал му струва 128 милиона  долара. Съоснователят на Oracle Лари Елисън, заемащ 14-о място с 25 милиарда  долара, е похарчил около $ 200 милиона за закупуването на една дузина имоти в Малибу. Лев Левиев (227-о място, $ 4,5 милиарда), е купил къща в Лондон за $ 65 милиона.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост, за