Свързани новини

30.07.2014 14:20

Трети руски туроператор фалира

Видян 1199 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Туроператорската компания „Экспо-тур“, базирана в Санкт Петербург, е преустановила дейността си, съобщават от руската Асоциация на туроператорите (АТОР). Компанията е специализирана в организиране на круизни пътувания в Черно море.„Экспо-тур“ е на пазара от 1993 година. През миналата година тя предложи нов продукт на своите клиенти – круиз с лайнера „Адриана“, който включва посещение на пристанищата в Новоросийск, Ялта, Сочи, Севастопол и Истанбул.


През този сезон обаче маршрутът е претърпял изменения по искане на собствениците на круизния кораб – Adriana Shipping, обясняват от Асоциацията на туроператорите.


Заради промяната в маршрута туристите са можели да посещават вече единствено Севастопол и Истанбул.


По тази причина и клиентите са пожелали да им бъдат върнати парите за почивката, но туристическата компания не е успяла да възстанови сумите.


От „Экспо-тур“ съобщават за "няколко хиляди засегнати туристи" от прекратяването на дейността им – по круизните плавания и изпратените по руските черноморски курорти.


Техните искания за компенсации ще бъдат изплащани от застрахователното дружество “Адвант Страхование“. „Экспо-тур“ е застрахована за сумата от 30 млн. рубли, които трябва да стигнат за покриване на всички искове, допълват от асоциацията.


За последния месец това е третата туристическа компания в Русия, която прекратява своята дейност, съобщи ИТАР-ТАСС. На 16 юли заради финансови проблеми фалира една от големите компании на туристическия пазар - „Нева“.


По оценки на Министерството на туризма в Русия прекратяването на дейността на тази компания е засегнало 6,5 хил. души, които са почивали в чужбина, изпратени от този туроператор. Част от тях бяха в българския курорт „Албена“. 18 хил. души пък са платили своята почивка чрез компанията.


Седмица по-късно, на 25 юли, дейността си приключи и московската „Роза ветров Мир“, като 134-ма нейни клиенти все още не са се прибрали в родината си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец