Свързани новини

12.12.2008 13:48

Ван Орден: "Конкретните резултати все още са проблем пред България"

Видян 1272 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Конкретните резултати все още остават най-сериозния проблем пред България в борбата с корупцията и престъпността" - заяви британският евродепутат Джефри ван Орден в специално интервю за агенция БГНЕС.


По повод спрените пари за България от еврофондовете известният с образните си сравнения евродепутат, който миналата година сравни наситената със скандали политическа атмосфера у нас с "блато, пълно с алигатори" този път заяви, че ако правителството продължава да заема позицията на неразбран член на семейството, рискува да загуби още европейски пари и "блатото с алигатори" да се превърне в "пустиня със скорпиони".


В края на неофициалното си посещение в София,той обобщи така резултатите от срещите си представители на правителството: "Разочарован съм, че днес все още говорим за проблеми, които сме обсъждали преди няколко години".


Наистина трябва да има напредък, а не само да се говори за нови мерки в парламента или нови комисии. Трябват конкретни резултати". Една от целите на посещението на ван Орден у нас бе да представи новия министър в сянка по европейските въпроси в консервативното правителство на Великобритания Марк Франсоа. Поради това той се срещна с представители както на парламентарната опозиция. На въпрос как оценява шансовете за дясноцентристко обединение Джефри ван Орден отговори, че е обнадежден от факта, че вижда опозицията да демонстрира съгласие върху повече неща, отколкото различия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог