Свързани новини

23.07.2014 14:45

30% стигна рушветът в земеделието 2

Видян 2653 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

С балончета и знаменце в ръка, по детски чист, министър Димитър Греков викаше най-силно на откриването на кампанията на БСП за европейските избори: „Мно-го сме”, „Сил-ни сме”, „По-бе-да”.


Днес „смахнатият професор”, както на майтап го наричат по аналогия с приказния герой от прекрасния филм на Еди Мърфи, се готви да открива други кампании с още по-голям възторг, след като преди това поседи на креслото в красивия стар кабинет в министерството на земеделието поне още 2 месеца като ресорен бос и в служебния кабинет. Рамо му даде самият премиер Орешарски, който преди дни заяви, че някои министри щели да запазят постовете си.


И премиерът, също като земеделския си колега, няма партия. „Интересът клати феса”, гласеше една поговорка. Дали двамата не знаят, че в земеделското, а нищо чудно и в други ведомства, рушветът е скочил до 30%? Може, но едва ли.


Греков няма как да не знае. Собствената му фирма Греком, в която откакто бил министър го бил замествал роднина, с невиждана в най-новата ни история наглост кандидатства за финансиране от Държавния фонд земеделие, докато титулярът министерства. Досега, каквито и управници да сме имали, поне малко кумова срама личеше.


Тази работа със срама е непозната в МЗХ. Където дясна и лява ръка на министъра, средната Насо Мафията вече е шеф на ДФЗ, нищо че там ще трябва да финансира в конфликт на интереси 60-те консултантски фирми от агрооктопода, откъдето дойде на държавна работа, са двама меринджеи, както би ги нарекъл някой хуморист.


С лилави обувки и заплашителен тон се характеризира Кънчо Кънчев, който се прочу, след като се оказа, че майка му – магазинерка в пенсионна възраст, чрез фирма с нейно участие е консултант на министерството по програмата за развитие на селските райони – бая милиарди и по един друг проект, срещу което при предишното и сегашното управление се заплащат над 600 000 лв.


С наднормено тегло, увеличено с десетки килограми за година, пък се отличава Еньо Зяпков. Така нареченият пиар, дошъл от Позитано 20, се прочу като произведе починалия отдавна - отдавна световноизвестен български художник Жул Паскен в посланик на Франция у нас. Експерт отвсякъде. С имиджа му на добро момче, от БСП не вярваха още на първите сигнали, че при влизането във властта никоя фирма с договор не получаваше плащания, без да мине през среща - разговор при него или другите му колеги от „екипа на министъра”. Не можем да повярваме на разказите какво се е говорило на тези срещи. Вие обаче сигурно можете да си представите и то в проценти?


Рибата се вмирисва откъм главата. А главата на това отиващо си правителство е Пламен Орешарски. Някой ще каже, че той е премиер на Станишев. Да, ама не.


Семейният клан Божков – Софиянски дърпа за ушите на министър-председателя на най-некадърното правителство за последните 25 години. Доказателствата никак не са малко. Първо, услугите към хазарта. После, назначаването на министърката от служебното правителство на Софиянски и все още твърде приближена до него Даниела Бобева за вицепремиер без портфейл. „И без акъл”, добавят нейни колеги от кабинета, които помежду си кой знае защо и за наше възмущение я наричат неласкаво „лудата”, както вече писа пресата.


Бобева пък привика всички останали ВИП кадри на Софиянски от общината да се преместят в правителството. Взе за екипа си и такива от близки до него и финансиста му Любо Пъпката фирми. За утеха дружествата бяха почерпени с щедри поръчки.


В същото време безцеремонно бяха прогонени без обяснения и по възможно най-безпардонен начин несъмнени професионалисти като банкера Асен Ягодин от Българската банка за развитие – любима касичка на Орешарски още като финансов министър, и на тяхно място бяха назначавани забавни типажи, популярни като четци на пътната обстановка по БНР.


Ово е стандарт!  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

везни