Свързани новини

22.07.2014 14:08

Цар Киро остава в ареста, отсече Апелативният съд

Видян 1443 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кирил Рашков - Цар Киро остава в ареста. Това реши състав на Пловдивския апелативен съд, който потвърди мярката за неотклонение на Окръжния съд, съобщава БГНЕС.


Припомняме, срещу Рашков е повдигнато обвинение за това, че на 10 юли пренесъл през граничния пункт „Капитан Андреево" 501 грама живак, без знанието и разрешението на митниците. Живакът е под разрешителен режим и забранен за износ.


Днес защитничката му Росица Драгинова твърдеше, че живакът, намерен в джипа на клиента й, не бил опасен. Тя е на мнение, че намереното количество - половин килограм, може да се извлече от няколко термометъра, а в течното му състояние не е опасно за хората.


Според Драгинова, законът предвижда присъда за нещо, което е просто предаване на отпадъци. Тя отрече точно това да е защитната й теза. Оспорва и притежанието на живака от Кирил Рашков. Колата е на сина му Ангел, а в нея са се возили и други хора - членове на фамилията и други.


Самият Кирил Рашков днес не се яви в Апелативен съд, където обжалва мярката си за неотклонение „задържане под стража". Съдът му е разрешил това, след като е подал молба, позовавайки се на здравословното си състояние. В момента той е в следствения арест.


Срещу Рашков са повдигнати три обвинения - за контрабанда, за държане на половин килограм живак, както и за държане на 25 антични монети. Археологическите обекти са открити в дома му.


От своя страна прокурор Андрей Атанасов каза, че според двамата свидетели, разпитани вчера, Кирил Рашков е имал интерес към организиране на производство и преработка на наркотични вещества и за поръчка за снабдяване с взривни вещества. Това станало известно след разпитите на свидетелите.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец