Свързани новини

20.07.2014 14:07

Путин и Меркел: Международно разследване на сваления боинг веднага

Видян 1200 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След разговор в съботната вечер руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел поискаха незабавно да започне международно разследване с широка представителност на инцидента със сваления малайзиски самолет над Украйна, при който загинаха 296 души. Това не е само заради възможността обстрелялите Боинга 777 да са го объркали за самолета на самия властелин на Кремъл Путин, който по същото време прелетя над проблемната област на връщане от страшно важна визита в Латинска Америка. Припомняме, че на нея държавите от БРИКС – Бразилия, Русия, Индия, Китай и ЮАР, плюс Аржентина, решиха да преминат от доларови разплащания към търговия в собствена валута и да основат своя банка с огромен капитал. Още новини в тази посока на стр. 11.

Една от причините за реакциите беше укриването от украинските тайни служби СБУ на записа от разговорите на киевския диспечер, водил Боинга 777 от навлизането му в пространството на страната до свалянето. Друга от причините е, че бунтовниците в Източна Украйна нямат оръжия да ударят самолет на 10000 м. Така остават възможностите това да са сторили или украинските военни, или да е провокация на известните американски частни армии, които работят в момента за тях на територията на бившата съветска република.

Още повече, че думите на новия президент Порошенко, че сепаратистите пречели на експертите на ОССЕ да видят телата и мястото на инцидента се оказаха лъжа. С огромна група журналисти от цял свят инспекторите огледаха на място телата, багажа и другите останки от пасажерите на злополучния малайзиски самолет. Те дори изказаха благодарност на федералистите за сътрудничеството.

Малайзиският премиер и транспортният министър на страната пък се обърнаха с благодарност към руските власти за тяхното съдействие за изясняване на истината по втория за държавата им трагичен случай с падане на самолет само в рамките на броени месеци. Правителството на азиатската държава поиска и черната кутия на аероплана, която едва ли ще бъде дадена, ако има международно разследване.На този фон американският държавен секретар бе принуден да се присъедини към общия колегиален тон и да подкрепи международно разследване, след като още веднага след инцидента, без никакво проучване, обвини Русия и проруските бунтовници за трагедията. Кери даде заден в телефонен разговор с руския си колега – външния министър Лавров. Съединените щати се очаква да дадат за нуждите на разследването информация, която Киев укрива, дали негови изстребители са летели в близост до самолета, каквато информация вече се появи от няколко разузнавателни служби в Европа, какво са правили там и защо са или изпратени.

Целият шум поднови и тревогата по още един неизяснен случай със сваляне на самолет над територията на Украйна. Трагедията е от 2001 г., когато руски Ту 154 стана жертва на грешка на киевските военни, но и до момента вината не е официално призната от тях.




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни