Свързани новини

18.07.2014 17:18

Доживотна присъда за убиеца на таксиметров шофьор в Пловдив

Видян 1340 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пловдивският апелативен съд постанови доживотна присъда за Александър Скръчков, убил 61-годишен таксиметров шофьор от Пловдив. На първа инстанция той получи 20 г. лишаване от свобода за това, че умишлено е умъртвил по хулигански подбуди Методи Гачев, съобщи „24 часа".


Прокуратурата и близките на жертвата поискаха по-висока присъда. Самият Скръчков, който продължава да твърди, че не невинен, също обжалва. След новото решение на магистратите ще трябва да плати и по-голямо обезщетение на вдовицата и двамата синове на таксиметровия водач. Общата сума е 250 000 лв.


Престъплението е било извършено на 25 май 2013 г. около 03:30 ч. сутринта. Пияният Александър се разхождал в пловдивския квартал „Капана" заедно с приятел. В същото време Методи Гачев, наричан от колегите си бай Мето, возил абитуриентка.


Той присветнал с фаровете на двамата млади мъже и натиснал клаксона, тъй като вървели по средата на платното. Скръчков започнал да удря с ръце по капака на жълтия автомобил, счупил с юмрук и единия от фаровете. Изненадан от агресията на непознатия човек, таксиджията слязъл и го попитал защо му троши колата. Александър го свалил с удари на земята и продължил с ритници. Ужасената абитуриентка избягала.


Колегите на бай Мето, повикани от него на помощ, го открили целия в кръв. Възрастният мъж претърпя 11 операции и издъхна 23 дни след нападението. 34-годишният бияч се укриваше в продължение на три месеца. Накрая криминалистите стигнаха до приятеля му, който посочил виновника.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Съвсем не лош ден

Съвсем не лош ден, макар че може би ще се наложи дълго