Свързани новини

18.07.2014 11:43

Разширяват Френската и Първа английска гимназия

Видян 1701 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нов физкултурен салон ще се строи във Френската гимназия догодина. Ще бъде разширена и сградата, която делят Първа английска и 112 ОУ „Стоян Заимов”. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверка на строежа на ново школо и детска градина в село Герман.


Градоначалникът обясни, че сега учениците във Френската  гимназия играят в салон на последния етаж на сградата и нямат нормални условия за спорт. Първа английска ще се разшири с нови кабинети и ще има нова топла връзка между корпусите на сградата. Проектите за преустройството на училищата вече били почти готови. Строящото се школо в Герман ще е първото „зелено” в Столична община и третото ново след тези в кв.”Стрелбище” и в с. Бусманци. То ще се отоплява с термопомпа. В него ще учат 120 деца от учебната 2015 – 2016 г.


„Очаквам кметовете на район Панчарево и на селото да изберат най-модерното оборудване за училището”, каза Фандъкова. Изграждането на училището струва на общинската хазна 3,4 млн. лв., а харчовете за чинове и дъски ще се покриват от бюджета за следващата година.


Построената в съседство с училището детска градина „Зайченцето бяло” също е „зелена”. В нея ще има 5 групи – една яслена и 4 градински за около 125 деца. Това ще е единствената детска градина в селото.Предишната беше разрушена, защото пострада тежко от земетресението през май миналата година. Оттогава децата се превозват до забавачка в Казичене. Според Фандъкова недостиг на места в детската градина в Герман няма да има, защото в новата ще има една група в повече. Строителството на новата забавачка струва 2,3 млн. лв.


„Строим 7 сгради на детски градини. Ремонтираме 58 забавачки и училища със средства от различни източници. Близо 50 млн. лв. ще инвестираме в училища и детски градини за строителство и ремонти. Това са около 40% от собствените приходи на общината, които влагаме в капиталовата програма”, обясни Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви