Свързани новини

17.07.2014 11:30

ВСС избира административни ръководители на органите на съдебната власт

Видян 1336 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На днешното редовно заседание се очаква магистратите да изберат административни ръководители на органите на съдебната власт, предава нюз.бг.


За военно-окръжен прокурор на Военно-окръжна прокуратура - Пловдив кандидатстват полковник Максим Илиев Караджов - заместник на административния ръководител и заместник-военно-окръжен прокурор на Военно-окръжна прокуратура Пловдив. За същия пост кандидатства - полковник Димо Димитров Бъчваров - военен прокурор във Военно-окръжна прокуратура град Пловдив.


Караджов ще заложи на по-различна и нова методика на работа в съдилището. В програмата си той предвижда по-засилен контрол на паричния поток, който се предоставя на военнослужещите извън техните трудови възнаграждения. Идеята е да се попречи на евентуално присвояване на финансите, които военнослужещите получават за трудов наем и пътни разноски.


Караджов настоява и за контрол върху обществените поръчки.


Ако бъда избран, вторият кандидат- Димо Бъчваров ще се стреми да подобри взаимодействието между прокурора и следователите. Той е убеден, че трябва да се повиши правната подготовка на служителите чрез организиране на семинари. Основание за това му дава факта, че се установяват големи пропуски в практиката. Бъчваров обеща да осигури благоприятна работна атмосфера и комфорт на служителите.


За председател на Окръжен съд град Смолян се явяват Любен Димитров Хаджииванов - административен ръководител-председател на Окръжен съд - Смолян. За председател на Окръжен съд град Враца - Агнеса Борисова Ставарова - Заркова - административен ръководител - председател на Окръжен съд - Враца и Надя Георгиева Пеловска - Дилкова - административен ръководител - председател на Районен съд град Враца.


Магистратите ще разгледат Проект на решение по предложението на Мая Георгиева Маркова - Джамбазова - председател на Окръжен съд Велико Търново, за периодично атестиране, на основание чл. 196, т. 2 от Закона за съдебната власт (ЗСВ), както и проект на решение по предложението на административния ръководител на Окръжен съд - Видин за периодично атестиране на Илия Тодоров Илиев - заместник на административния ръководител - заместник-председател на Окръжен съд гр. Видин, на основание чл. 196.


Магистратите ще направят корекции на бюджета на органите на съдебната власт за 2014 година. Те ще гласуват Проект на решение по искането на административния ръководител на Апелативен съд - Велико Търново за осигуряване на средства за възстановяване на извършени разходи на командирован магистрат за участие в състава на комисия по обявените конкурси за младши съдии. Гласуван ще бъде и проект на решение по искането на административния ръководител на Административен съд - Благоевград за осигуряване на средства за изплащане на разлика в работна заплата на командирован съдия. Комисията по правни въпроси ще разгледа Проект на решение по проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на текущите проекти

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на