Свързани новини

15.07.2014 13:12

Прокуратурата започва разследване на Тома Белев

Видян 1770 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховната административна прокуратура започва разследване на нелегитимния председател на „Асоциация на парковете в България" Тома Белев по сигнал на Форум „Природа", съобщиха от дружеството.


Предоставени са данни за евентуални нарушения по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, се казва в съобщение на Форум „Природа".


Според тях Белев нарушава закона за „Юридическите лица с нестопанска цел" и Устава на сдружението, като прави опит да свика общо събрание без решение на Управителния съвет и без публикация в Държавен вестник. Това става ясно от „Покана за свикване на Общо събрание" изпратена от Зорница Стратиева - секретар на „Асоциация на парковете", съобщи Васил Калинов, председател на УС на Форум „Природа" .


В желанието си да продължи да бъде председател на Асоциацията, Белев е изпратил поканата, която всъщност е опит за заобикаляне на Устава, като по този начин вкарва и в заблуждение учредителите и членовете на Управителния съвет на „Асоциация на парковете" - директорите на държавните, природни паркове в България.


Това се случва непосредствено след като Върховният административен съд обяви, че Белев незаконосъобразно и в нарушение на Устава управлява сдружението още от 2008 г.,  пишат от форума.


Предвид изложеното, от сдружението настояват, че са налице основателни съмнения за незаконосъобразни действия, и са подали сигнал до Главния прокурор на Република България, до Министерство на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите, с искане за извършване незабавна проверка и ревизия на цялата дейност на Тома Белев и на „Асоциация на парковете в България".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни