Свързани новини

14.07.2014 09:30

Човешка грешка причинила трагедията край Калояновец

Видян 1146 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пътният инцидент с влака София-Варна е твърде тежък и не може в такива кратки периоди следствието да приключи. Това заяви пред bTV транспортният министър Данаил Папазов. Той обаче призна, че за него е ясно, че става дума за човешка грешка. Влакът се е движил със скорост, по-висока от 40 километра в час, колкото е разрешено там. По думите на Папазов това личи от разпръсването на вагоните при инцидента.


В коментар на това възможно ли е причината за дерайлирането на влака да е друга министър Папазов заяви: „Разбира се, причината сигурно е комплексна с наслагване на няколко събития, които предполагат такъв тежък инцидент. Аз мога, обаче, съвсем отговорно да ви кажа, че това е най-доброто трасе на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ), което отговаря на всички европейски параметри. открито е само преди два месеца с акт 16, въведено в експлоатация”.


„Най-добрият подвижен състав на Български държавни железници (БДЖ), с който в момента ние разполагаме, се е движил по трасето”, увери Папазов. По повод информацията, че помощник-машинистът е карал влака, изпълнителният директор на БДЖ Християн Кръстев поясни, че той има това право.


Междувременно момчета от Калояновец, които помагали на ранените хора да бъдат измъкнати от дерайлиралия влак, разказаха, че чупили прозорци, за да измъкнат пътниците, а после били обвинени, че са крадци.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху