Свързани новини

10.07.2014 17:25

Губим около 500 млн. лв. европари заради Греков

Видян 1437 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България е на път да загуби около 500 млн. лева по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г., ако скандалите в ДФ Земеделие не престанат, алармираха вчера депутати от ГЕРБ и БСП. „Над 2000 договора са поставени под заплаха. Това са проекти, които чакат своето подписване, финализиране, за да започнат да се изпълняват“, обясни Светла Бъчварова от БСП. Вчера Греков е изпратил длъжностни лица, които да се опитат да вземат достъпа на директора на фонда Мирослав Николов до класифицирана информация. „Но в бързината не бяха изпълнени всички процедури. Документите не бяха изготвени коректно и бяха намесени други лица. Това е поредното доказателство за натиска, който се прилага над фонда", каза Николов вчера. В същото време от ГЕРБ обявиха, че са блокирани всички средства на земеделските производители за подпомагане, а 500 млн. лева по европрограми са под риск.

Поредната драма се разигра в сряда  вечерта на заседанието на ДФ Земеделие.  На него трябваше да се гласуват 60 млн. лв. за ваксиниране на животни и 4.3 млн. лв. компенсациите за съсипани от природни бедствия площи през миналата година. Вместо това обаче на събранието, неканен се явил министър Греков и поставил като точка първа и единствена в дневния ред "оставки". Изпълнителният директор на фонда Мирослав Николов и заместничката му Виолета Александрова напуснали заседанието. По-късно пресцентърът на земеделското министерство съобщи, че останалите членове на Управителния съвет са подали оставки.
Пред журналисти Мирослав Николов заяви че всичко това е на гърба на хората, които чакат субсидии." „Не успяхме да дискутираме нищо от дневния ред. Нямаше конструктивен разговор. Нямаше аргументи. Нямаше нищо конкретно", обясни той.
„Започваме сериозна организация на масови протести – нямаме друг избор“, пък заяви Бойко Синапов, председател на Националната асоциация на животновъдите. От своя страна
Десислава Танева от ПГ на ГЕРБ също се възмути от поведението на министъра. Тя  алармира, че изцяло е блокирана работата на фонд Земеделие и то в момент на определяне на национални политики и вземане на решения за тях по прилагането на директни плащания. Крайният срок е 1 август, а такова решение все още няма, добави Танева. Програмата за развитие на селските райони не е одобрена
единодушно от земеделския сектор, подчерта депутатът.
По думите й рискът от загуба на средства само за 2014 г. може да достигне 500 милиона - и то при оптимистичен вариант", допълни тя.


По неофициални данни на БГНЕС днес в късния следобед Мирослав Николов е подал оставка от ДФ Земеделие. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

козирог