Свързани новини

10.07.2014 13:30

Едномилионна стачка на Острова

Видян 1199 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около един милион държавни служители стачкуват днес във Великобритания с искане за повишаване на заплатите и спиране на съкращенията в обществения сектор. Профсъюзите на Острова съобщиха, че в трудовия протест ще вземат участие хора от държавната и общинската администрация, учители, пожарникари и чистачи. Стачката на държавните служители ще бъде най-голямата в Обединеното кралство от Всеобщата стачка през 1926 година, отбелязват британските медии.Икономиката може и да се съвзема, но работниците в обществения сектор не усещат тази промяна, тъй като заплатите им бяха замразени под нивото на инфлацията за последните няколко години, посочва Франсес О’ Грейди, генерален секретар на Конгреса на Трейд Юнионите, организацията, която обединява повечето профсъюзи на Острова.


Според данни на синдикатите от 2010 насам реалната заплата на хората, работещи на държавна служба, е намаляла с повече от 2000 паунда на година. От профсъюзите изчисляват, че това означава спад от 20% в доходите на много от техните членове.


В навечерието на стачката премиерът Дейвид Камерън заплаши, че правителството ще промени закона, който регулира правото на трудов протест. Той каза, че ще бъдат обсъдени няколко предложения, сред които и налагане на забрана върху стачки във важни обществени сектори. Думите му разгневиха профсъюзите, откъдето посочиха, че когато става дума за трудови протести, британското законодателство е сред най-строгите в света.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Малко ще поспрат да ви звънят телефоните

Малко ще поспрат да ви звънят телефоните и да ви търсят