Свързани новини

09.07.2014 15:35

Кауфланд отнесе над половин милион лева глоба за заблуждаваща реклама

Видян 1371 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи имуществена санкция на „Кауфланд България ЕООД енд Ко" КД в размер на 542 662.50 лв. след като установи извършено нарушение, съобщават от комисията, цитирани от Money.bg.


Проучването установи, че в периода от юни на 2010 г. до края на април 2014 г. дружество рекламира цената и качеството на своите продукти с послания като: „K-Classic Ви дава гаранция за най-ниска цена! Без компромиси. При сравними продукти никоя друга търговска верига в нашия град не предлага по-ниска цена. Ден след ден, година след година" и „гарантирано качество на най-ниска цена".


Същността на гаранцията се свежда до обстоятелството, че дружеството предлага под собствената марка „К-Classic" продукти с гарантирано контролирано качество на най-ниска цена или на по-ниска такава.


Установено е, че след проучване на цените в конкурентни вериги, „Кауфланд" намалява продажната цена на сравними/аналогични продукти „K-Classic" на по-ниска или равна на констатираната продажна цена на конкурентния продукт. Но в контекста на използваните рекламни послания понятието „гаранция" се свързва с поет ангажимент от дружеството да предлага промоционалните продукти именно на най-ниски цени. По този начин се създава необоснована и подвеждаща предварителна представа у потребителя, че закупувайки дадена стока с посочената гаранция, същата е гарантирано на най-ниска цена.


При определяне на санкцията комисията е отчела като смекчаващо обстоятелство факта, че след образуването на производството „Кауфланд" предприема действия по преустановяване разпространението на заблуждаващата реклама, като променя част от рекламното послание във връзка с гаранцията за качество на продукти K-Classic - от „най-ниски цени" на „трайно ниски цени".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак