Свързани новини

09.07.2014 14:55

225 ракети са изстреляни от Газа към Израел

Видян 982 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Израелската противоракетна система „Железен купол" е прихваналa 5 ракети над района на Тел Авив от общо 225 изстреляни по Израел от началото на „Операция защитно острие", съобщава ynet.


Най-малко пет ракети са били изстреляни към метрополия Тел Авив, докато боевете на юг продължават да ескалират. Щитът е прихванал три ракети над Тел Авив. „Хамас" твърди, че е изстрелял четири ракети M75 по Тел Авив в една атака и две в друга.


Според израелската армия повече от 225 ракети са били изстреляни по Израел от началото на операцията, която започна в понеделник късно вечерта. От тях 40 ракети са прихванати от „Железен купол".


Тази сутрин бяха пуснати сирени в централната част на Израел, с които предупрeдиха гражданите за предстоящо ракетно нападение от Газа. Сирени също имаше в района на Тел Авив и Йерусалим.


Военните поясниха, че са прихванати ракети над Тел Авив и международното летище „Бен Гурион". Летището работи на пълни обороти.


Паднали са ракети в Нетивот, Шаар Ханегев, Сдод Негев и южната столица Беер шева.


Днес палестинските власти обявиха, че най-малко 23 души са убити в Газа след въздушни удари на Израел в района, а над 100 са ранени. Според палестинска информационна агенция са убити повече от 30 палестинци, включително 13 деца.


„Хамас" обяви, че е изстрелял ракета R-160 по Хайфа, макар че няма потвърждение. Също твърди, че е изстрелял четири ракети M75 към Йерусалим. Три ракети са паднали в зоната на Йерусалим.


Общо 117 ракети са изстреляни от Ивицата Газа към Израел само във вторник - първият ден от операцията. Противоракетният щит е прихванал 29 ракети.


Израелската армия иначе е ударила над 160 цели в Газа тази нощ. Унищожени са жилища на регионални командири на терористичната организация.


Поразени са най-малко 120 ракетни установки и са унищожени десет жилища на високопоставени от „Хамас".


От понеделник израелската армия е провела около 430 атаки в Газа.


Вчера армията обяви, че мобилизира 40 хиляди войници от резерва, които могат да бъдат изпратени на сухоземна операция в Ивицата Газа.


Междувременно ръководството на телевизионния канал на "Хамас" - „Ал Акса" - обвини Израел в заглушаване на ефирния сигнал, което не позволява на палестинците да получат обективна информация за случващото се.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева