Свързани новини

07.07.2014 16:38

13 години затвор за психичноболен, убил леля си

Видян 1210 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вчера Софийският градски съд даде 13 години и четири месеца затвор на психичноболния Аксел Тилгнер, обвинен в извършването на жестокото убийство на леля си - 67-годишната Анастасия Илиева.


Подсъдимият ще излежава присъдата си при първоначален строг режим.


Малко преди категоричното произнасяне, стана ясно, че е възможно килърът да получи до 20 години зад решетките. Тилгнер ще трябва да заплати на сина на леля си около 10 000 лева разноски по процеса.


В хода на процеса, магистратите взеха предвид информацията, че подсъдимият е признал всички факти около вината си. Така съдебния състав бе длъжен да намали с 1/3 възможната присъда от 20 г. затвор, като бъде приспаднато и времето, в което Аксел е прекарал в ареста.  


Освен всичко магистратите изтъкнаха това, че Тилгнер е доказано психичноболен, дълго време е живял като клошар, не е имало кой да се грижи за него и на няколко пъти е правил опити за самоубийство.


Прокурорът по делото обаче заяви, че категорично ще протестира определената от СГС мярка. Той изтъкна високата степен на обществена опасност на подсъдимия, тъй като се касае за извършено убийство с особена жестокост.


От своя страна адвокатът, представляващ сина на жертвата, поиска най-тежкото наказание, а именно доживотен затвор без право на замяна.


Припомняме, на 17 юли 2013 г. Анастасия Илиева бе открита мъртва със забити 4 ножа в гърба в дома си, намиращ се в столичния кв. Хаджи Димитър.


Зверството е разкрито по изхвърлен мобилен телефон, който всъщност се оказал основното доказателство срещу заподозрения неин племенник Аксел Тилгнер.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мъдрост

Печели тихо, остави ги да си мислят, че още губиш

Печели тихо, остави ги да си мислят, че ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева