Свързани новини

04.07.2014 15:10

Офицерският плаж във Варна остава затворен поне до понеделник

Видян 1328 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Офицерският плаж във Варна ще остане затворен за къпане поне до понеделник. Най-рано тогава ще излязат резултатите от пробите, взети вчера от замърсения плаж. Това съобщи пред ,,Дарик" д-р Веселина Божилова от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Варна.


Припомняме, вчера РЗИ забрани къпането в морето край Офицерския плаж, след като излязоха резултатите от взетите на 30 юни проби. Отчетени бяха завишени стойности на опасните бактерии „ешерихия коли" и „чревни ентерококи", които са в пъти над допустимите стойности.


Забранено е само къпането във водата, но не и плажуването.


Къпането крие риск от чревни инфекции или заболяване на отделителната система. Рискът е по-голям за хора с по-нисък имунен статус, възрастни хора, бременни жени и малки деца.


Това е второто по-сериозно замърсяване на Офицерския плаж за последните 2 години. През октомври 2012 г. там бе отчетена в пъти по-голяма от обичайната концентрация чревни бактерии, които се развиват само във фекалии.


Най-вероятно и сега замърсяването идва от Шокаровия канал, който отвежда в морето вода от три дерета. Възможно е да е станала някаква авария или да са се вдигнали утайки, смятат санитарните инспектори.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв