Свързани новини

03.07.2014 14:45

Обмислят гражданска мобилизация на стачкуващите гръцки енергетици

Видян 938 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на обществения ред днес прикани гръцките енергетици да прекратят стачката и показа готовност да обяви гражданска мобилизация за протестиращите, съобщи кореспондентът на БНР в Солун.


Припомняме, работещите в държавната компания „Електроснабдяване" в Гърция започнаха стачка. Те стачкуват срещу приватизацията на фирмата, тъй като очакват масови уволнения и рязко поскъпване на цената на тока.


Гръцките енергетици са засилили протестите си и са спрели работа в 13 електроцентрали. Офисите на компанията също са символично окупирани от стачници. Очаква се да започне спиране на тока на много места в страната. Синдикатът на енергетиците обясни причините за протестите и се извини на гражданите за проблемите, които ще създаде спирането на тока. Той обеща за днес да спира електрозахранването за един час, като ще се избягват туристическите райони и островите.


Втори ден депутатите обсъждат в парламента проектозакона за приватизацията на държавната електрокомпания, който вдигна на протест работещите в компанията. Напрежението в страната се пренесе и в парламента, където всички опозиционни партии заявиха, че няма да подкрепят навлизането на частни инвеститори в електрическата компания. Лидерът на опозицията поиска провеждане на референдум. Всички пътища за преговори и постигане на някакво споразумение със стачниците са прекъснати.


Енергетиците свикват колегите си от цялата страна тази вечер на демонстрация пред парламента.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева