Свързани новини

03.07.2014 13:45

Пенсионери влагат в злато спестявания си

Видян 1051 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Напоследък рязко се покачват вложенията в ценни метали. За тенденцията съобщават брокери на злато, цитирани от БНР. Експертите коментират, че преориентирането на финансовия портфейл на гражданите към подобни инвестиции е ново за България.


По думите на Благовест Белев, управител на голяма компания, специализирана в търговия със злато, кюлчетата злато и инвестиционните златни монети са доста атрактивни в последно време.


„За юни месец имаме ръст от почти 80 % спрямо май в продажбата на инвестиционно злато, точно такива кюлчета и монети. Нормално е, златото е един актив, който е застрахован от финансови кризи", обясни Белев.


Експертите посочват, че златото е предпочитан инструмент за инвестиции, независимо, че от него не се печели, защото вложенията не се губят. В злато инвестират основно млади хора с добри доходи, които търсят къде да си вложат парите. Все пак има и пенсионери, които обръщат спестявания за здраве в злато, защото го смятат за нещо сигурно. Хора на средна възраст, предприемачи, собственици на бизнес, които имат спестявания и се притесняват за тях, също са потенциални инвеститори в злато.


Когато парите потрябват отново и се наложи златото да се обърне във валута, процентът, който се губи, е до 5 на сто в зависимост от моментната борсова картина.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Ден за действие и работа

Ден за действие и работа. Бъдете активни, бъдете